En-dags-kursus

Kurset er for dig som fysioterapeut der gerne vil vide mere om, hvordan du kobler en kognitiv tilgang til dit arbejde, så du kan ”spotte” og italesætte psykiske problemstillinger, og dermed nå længere med at hjælpe mennesker i dit arbejde.

Hvorfor fysioACT
ACT (Acceptance and Commitment Therapy) er en psykologisk kognitiv metode, som er dokumenteret effektiv til en lang række af tilstande som feks langvarige smertetilstande (kroniske smerter), depression, angst, stressbelastninger og livsstils sygdomme.

ACT er efterhånden ret udbredt blandt psykologer, og flere faggrupper følger efter, også flere fysioterapeuter kender til metoden. Det kan være en udfordring for fagpersoner med en kropslig tilgang til mennesker at integrere ACT i deres praksis, derfor har jeg udviklet fysioACT til os.

fysioACT er en kropslig tilgang til ACT som tager udgangspunkt i, at psykiske belastninger påvirker kroppen, og tilsvarende at fysiske belastninger påvirker psyken. Derfor kan vi arbejde med fastlåste mønstre fysisk såvel som psykisk med kroppen som udgangspunkt.

Når mennesker ”sander til” i hovedet eller bliver ”ude af sig selv”, som det sker ved stressbelastning, angst og langvarige smertetilstande, når tanker og ord bliver til blokeringer i psyken, så kan fysioACT med enkle øvelser åbne op til kroppens ressourcer.

fysioACT er brugbart der hvor mennesker identificerer sig med deres smerter eller sygdom, og hvor de undgår, at gøre det der har værdi for dem, fordi de er bange for en forværring af smerterne eller deres helbred. Undgåelsesadfærd er et forsøg på kontrol som øger smerterne og begrænser aktivitetsniveauet og livsudfoldelsen, med fysioACT arbejder vi på at slippe kontrollen.

Med fysioACT får du enkle og praktiske liggende, siddende og stående øvelser, som du let kan integrere i din praksis og som hjælper dig med, at tage din behandling et skridt videre.

Indhold
På kurset får du en enkel introduktion til ACT (Acceptence and comittment therapy) som psykologisk metode, og til hvordan vi med den kropslige tilgang fysioACT kan arbejde med kerneprocesserne i ACT, herunder Accept, Defusion og Mindfulness.

En stor del af kurset vil være praktiske øvelser kombineret med teori. Der vil være opmærksomheds øvelser og øvelser hvor vi bevæger os i rummet, men de er ikke som sådan fysisk krævende.

Tilmelding .
Information .

Pris

1.950 kr.

Tid

kl. 9.00 – 16.00 (kaffe/te fra kl. 8.45)

Hvornår

Efterår 2021

Hvor

På Frederiksberg.

Andet

Intet kursus uden forplejning, så der vil være frokost til deltagerne, lidt snacks og selvfølgelig vand, kaffe/the.

Har du spørgsmål?
Andre læste også
Gå dybere i metoden
Kurser & Workshops
Er du nysgerrig?
Er du nysgerrig?