Hvad er det nu lige fysioACT er?

Hør lidt om motivationen for at skabe fysioACT, og find ud af hvem der står bag.

Hvem er Solveig

Min mission igennem mere end 25 år, har altid været at hjælpe mennesker med midlertidig eller varig nedsat funktion til at fungere i livet og i arbejdslivet, så de kan handle i overensstemmelse med deres værdier. Jeg har i mit arbejde specialiseret mig i sammenhængen imellem krop og psyke, og hvordan det påvirker den fysiske og psykiske funktion i forhold til helbred, hverdagen, deltagelse i aktiviteter, social kontakt og arbejdsliv.

I mit arbejde bruger jeg metoder fra fysioterapi og kropsorienteret psykoterapi. Altid med udgangspunkt i den konkrete problemstilling, det enkelte menneske står med.

Solveig er uddannet fysioterapeut og psykoterapeut, og hun står bag metoden fysioACT.

Hvad er motivationen bag?

Jeg har fundet min røde tråd, hvor fysioterapien møder psykologien. Med ACT som kognitiv psykologisk metode og min fysioterapeutiske, kropslige tilgang. Det er en helhedsorienteret tilgang, som kan hjælpe mennesker til at komme ud af hovedet, ned i kroppen og ind i livet – jeg kalder det for fysioACT.

En tilgang til mennesker, som ikke inddeler dem i diagnoser fysisk eller psykisk, men som tager udgangspunkt i den måde de fungerer på, og hvordan de mestrer det i forskellige kontekster.

background-image

Hvordan startede det?

For snart længe siden oplevede jeg i mit arbejde som fysioterapeut, at når mennesker blev syge i kroppen, brækkede hoften, fik en blodprop i hjernen, så påvirkede det også deres psyke – følelsesmæssigt blev de kede af det, bange og vrede – tankerne løb bekymrede rundt om usikkerheden og utrygheden for fremtiden.

Konsekvenserne var smerter i kroppen, nedsat bevægelighed, tab af styrke, balance, initiativ og handlekraft, og et tab af retning i livet.

Som fysioterapeuter trænede og genoptrænede vi, det bedste vi havde lært. Vi oplevede, at når vi var sammen om træningen, fik grinet eller sunget, blev det lettere at lave øvelser og lettere at bære det svære i livet. Helt i top var det, når der var kaffe bagefter. Så var der løsnet op i kroppen, og det var lettere at samtale om personlige ting i livet. Vi var mere til stede med os selv og hinanden, og indstillet på at komme videre med livet.

Lige siden har sammenhængen imellem krop og psyke været mit omdrejningspunkt – i mit liv og arbejdsliv. Det handler om fysikken og psykens helbred og sundhed. Om at finde den røde tråd i livet, og at være i stand til at gå efter den, uanset hvad livet byder os.

Andre læste også.

Gå dybere i metoden
Er du nysgerrig?